Videoconferinţă – Produse românești în lupta cu Covid-19

Produse românești în lupta cu Covid-19

Videoconferinţă organizată în contextul consecinţelor economice ale pandemiei Covid-19 care îşi propune să susţină produsele fabricate în România şi implicit companiile care realizează astfel de produse în ideea creşterii importanţei economiei româneşti în ansamblu.

O astfel de iniţiativă are efecte benefice asupra PIB, precum şi în ceea ce priveşte echilibrarea balanţei comerciale, fluxului monetar şi cursului valutar. De asemenea, se investeşte în comunitate şi se consolidează economia.

Mulţi consumatori români sunt ataşaţi de brandurile şi produsele româneşti şi ne propunem prin mediatizarea iniţiativei întărirea şi creşterea acestui sentiment. Acest lucru se poate realiza cu produse româneşti de calitate comparabilă cu cele din afara ţării astfel încât consumatorul să fie mulţumit şi să conştientizeze alegerea sa.

La eveniment ne propunem să discutăm şi măsurile luate de companii în actuala criză generată de epidemia de coronavirus pentru susţinerea produselor româneşti, dar şi cele care se pot lua în acest sens la nivel strategic naţional prin programe guvernamentale.

”Produsele româneşti de calitate reprezintă, la rândul lor, o resursă pe care o vom promova mult mai bine şi vom susţine investiţii semnificative în sectoare economice de interes strategic, cum sunt agricultura şi industria alimentară, securitatea energetică, dar şi sanitară”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, după o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri pe tema măsurilor de relansare economică.

“Pregătim un plan de reconstrucţie economică pe baze sănătoase care să pună pe primul loc investiţiile. Pe investiţii, pe inovare pe creşterea competitivităţii”, a anunţat premierul Ludovic Orban.

România trebuie să se focuseze pe încurajarea producţiei autohtone şi a exporturilor, iar relansarea economică depinde de stimularea investiţiilor străine directe şi a exporturilor, arată o analiză realizată de experţii de la Moneycorp România.

TEME DE DISCUȚIE

  • Măsurile luate de companiile cu produse fabricate în România în actuala criză generată de epidemia de coronavirus – reorganizarea producţiei, distribuţiei, marketingului şi vânzărilor.
  • Pot fi lansate noi produse şi servicii autohtone sau revitalizate produse şi servicii de tradiţie? Pot fi promovate mai bine produsele româneşti şi serviciile cu recunoaştere în piaţă în actualul context?
  • Calitatea şi competitivitatea produselor româneşti.
  • Importanţa marketingului şi comunicării în criză pentru a identifica nevoia de produse pe piaţă, lanţuri de distribuţie şi vânzare.
  • Încurajarea consumatorilor să aleagă produse şi servicii Made in Romania.
  • Strategii de dezvoltare ale produselor româneşti la nivel de companii – revizuirea strategiilor în criză, ce investiţii de susţinere a unor produse sunt necesare, ce investiţii de dezvoltare se vor face şi ce propuneri au companiile pentru autorităţi.
  • Digitalizarea serviciilor publice româneşti. Este favorizată de criza Covid-19? Ce strategii de dezvoltare sunt puse în aplicare?
  • Programe guvernamentale de susţinere a companiilor româneşti în perioada crizei şi post-criză.
  • Implicarea băncilor în susţinerea companiilor şi produselor româneşti.
  • Este nevoie de o Strategie guvernamentală de susţinere a produselor Made in Romania?

Evenimentul va fi LIVE on Profit.ro TV, www.news.ro și pe pagina de Facebook News.ro

Data: 2 Iulie 2020

Unde: LIVE pe Profit.ro TV,www.news.ro și pe pagina de Facebook News.ro

Moderatori: Cristian Dimitriu – Partener Plurivox

10.00-10.05 – Discurs de deschidere Cristian Dimitriu – Partener Plurivox

10.05-12.00 – Invitați

• Liviu Rogojinaru – Secretar de Stat pentru Mediul de Afaceri în Ministerul Economiei

• Mircea Turdean – Director General, Farmec

• Horia Grigorescu – Director General, Poşta Română

• Decebal Ştefăniţă Pădure – Preşedinte, Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc

• Adrian Ambrose – Fondator şi Director General, FabricatinRO

• Reprezentant Philip Morris International

Parteneri:

Parteneri media: