Profit Financial Forum

ev-financiar-romana

Ultimii ani au fost plini de schimbări la nivelul reglementărilor locale și europene cu impact pentru piețele financiare, și nici perioada următoare nu se anunță mai “liniștită”. Un nou regulament reintroduce limite ale gradului de îndatorare pentru clienții persoane fizice, cu impact redus pentru băncile comerciale, dar substanțial pentru instituțiile financiare nebancare și segmentul clienților cu venituri mici.

Trei proiecte de lege, vizând plafonarea dobânzilor la credite, limitarea posibilității de recuperare a creanțelor cesionate și eliminarea titlului executoriu pentru contractele de credit au ajuns deja într-o fază avansată a procesului legislativ din Parlament și amenință să creeze pe piața bancară probleme mult mai mari decât a reușit să aducă o altă lege controversată (darea în plată), intrată deja în vigoare, însă cu limitări semnificative de aplicare aduse de Curtea Constituțională.

În cadul dezbaterii, vom analiza impactul mai multor reglementări cărora piețele financiare au trebuit deja să se conformeze, precum și al altor proiecte legislative cu consecințe pentru piața bancară, dar și pentru economie și pentru societate în general. Vom discuta și aspecte ce țin de educația financiară și de provocările tehnologice, subiecte care au, de asemenea, relevanță în contextul tematicii principale – impactul reglementărilor.

Invitați ca vorbitori la aceste dezbateri vor fi președinții principalelor bănci comerciale, lideri ai companiilor de consultanță, economiști, reprezentanți ai autorităților de reglementare și de protecția consumatorilor.

Data: 28 Noiembrie 2018

Unde: BNR, Sala Mitiță Constantinescu, ora 10:30

Număr participanți: 80-100

Printre invitați:

mugur-isarescuMugur Isărescu
Guvernator, Banca Națională a României

eugen-orlando-teodoroviciEugen Orlando Teodorovici
Ministru, Ministerul Finanțelor Publice

sergiu-oprescuSergiu Oprescu
Președinte Consiliul Director,
Asociația Română a Băncilor (ARB) și Președinte Alpha Bank

  • 10.30-11.00 – Înregistrarea invitaților & Welcome coffee
  • 11.00-11.15 – Cuvânt de deschidere: Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României
  • 11.15-11.30 – Alocuțiune: Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Finanțelor Publice
  • 11.30-12.40 – Strategiile bancare: cu un ochi la client, cu altul la reglementatori
  • 12.40-14.00 – Impactul reglementărilor asupra piețelor financiare: Fiscalitate, tehnologie, GDPR, concurență, protecția consumatorului, securitate, cerințe de capital, educație financiară
  • 14.00-15.00 – LunchEveniment realizat cu sprijinul:
BNR-09

Partener:

logo-sif-banat

Parteneri media:

profit TVnews

Rezervă-ţi un loc acum la Profit Financial Forum

Eroare: Toate campurile sunt obligatorii!

Confirmarea de participare se poate face până la data de 25 noiembrie 2018

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii