Profit Energy.forum

ev-energy-rom

În curând se împlinește aproape un an de la adoptarea celebrei și controversatei Ordonanțe de Urgență a Guvernului nr. 114/2018, care practic a dat peste cap întreaga industrie energetică din România.

Pentru mulți dintre actorii din sector, ordonanța a însemnat în bună măsură o anulare semnificativă a progreselor din ultimii ani ai liberalizării piețelor de electricitate și gaze naturale.

Alții au considerat-o un rău necesar, respectiv o corecție legislativă neplăcută, dar inevitabilă, a anumitor aspecte excesive și poate premature ale liberalizării.

Unii cer abrogarea ei integrală și revenirea la situația inițială, alții propun doar ajustări de detaliu, plus revenirea la o liberalizare graduală a piețelor.

În aceste condiții, Profit ENERGY.Forum își propune să facă o radiografie a situației industriei energetice românești în noile condiții determinate de OUG nr. 114/2018, dar și de alte trenduri și evoluții de piață, macroeconomice și geopolitice. Sunt astfel “scoase la raport”, principalele voci ale sectorului, atât din cadrul companiilor energetice majore, cât și din cadrul instituțiilor de reglementare.

TEME DE DISCUȚIE

Liberalizarea pieței gazelor și necesitatea protejării consumatorului vulnerabil

  • Care ar fi cea mai potrivită filosofie de protecție a consumatorilor vulnerabili de gaze și care ar fi sursele de finanțare a politicilor de protecție. În ce fel ar trebui reluată liberalizarea prețurilor la gaze, pentru a se împăca nevoia de investiții și concurență în sector cu dezideratul menținerii unor prețuri finale suportabile.

Piața concurențială de energie, încotro?

  • Care sunt principalele distorsiuni de care suferă piețele angro în acest moment și cine este vinovat pentru ele. Cum a fost influențată piața de obligațiile de vânzare la preț reglementat către furnizorii de ultimă instanță instituite de OUG 114/2018 în sarcina câtorva producători majori. Ce se așteaptă de la legalizarea vânzărilor de energie în avans.

Efectul politicii de subvenționare a consumului și descurajare a producției asupra investițiilor

  • Cât de independentă mai este România din punct de vedere al aprovizionării cu gaze naturale. Care este necesarul de investiții pentru punerea în valoare a resurselor de hidrocarburi încă neaccesate ale României. Ce modificări legislative sunt necesare pentru încurajarea investițiilor.

Gazul din Marea Neagră, o oportunitate comercială blocată de bariere
 legislative

  • Ce lipsește pentru luarea deciziei finale de investiție în perimetrul Neptun Deep. În ce măsură este nevoie de modificarea acordurilor petroliere offshore aflate în vigoare și ce riscuri legale presupune acest lucru. Cum împăcăm planurile investitorilor cu nevoia de bani a statului.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe Profit TV

Data: 14 Octombrie 2019, ora 9.00

Unde: JW Marriott Hotel, Sala Constanța

Cu cine? Reprezentanţi din rândul autorităților de înalt rang, reprezentanţi ai BVB, OPCOM, reprezentanţi ai organismelor de reglementare în domeniul energiei, gazului, petrolului şi ai pieţei energetice, directori tehnici, de achiziţii şi de strategie şi dezvoltare; reprezentanţi din cadrul primăriilor, analişti, ONG-uri, cercetători precum și avocați, consultanți, investitori, bancheri, asiguratori și mass media.

Număr participanți: 150-200

Moderator: Adrian Moșoianu

Speakeri:

09.00-09.30 – Înregistrarea participanților și Welcome coffee

09.30-09.35 – Cuvânt de deschidere – Adrian Moșoianu

09.35-10.00 – Discurs Ministerul Energiei

10.00-11.00 – Panel 1: Liberalizarea pieței gazelor și necesitatea protejării consumatorului vulnerabil

11.00-11.15 – Pauză de cafea

11.15-12.15 – Panel 2: Piața concurențială de energie, încotro?

12.15-13.15 – Panel 3: Efectul politicii de subvenționare a consumului și descurajare a producției asupra investițiilor

13.15-14.15 – Panel 4: Gazul din Marea Neagră, o oportunitate comercială blocată de bariere
 legislative

14.15-15.15 – Pauză de prânz

Parteneri:

logo-BSOG-site

Partener Media:

800x800_logo_transparent

Rezervă-ţi un loc la Profit Energy.forum

Eroare: Toate campurile sunt obligatorii!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Ultima zi de confirmare a participării este 11 octombrie 2019.