Eveniment News.ro – Energy road – Energie la tine acasă – Ediţia a V-a

Videoconferinţă News.ro – Energy road – Energie la tine acasă – Ediţia a V-a

Eveniment organizat în contextul crizei energetice şi al efectelor războiului din Ucraina care îşi propune să urmărească drumul energiei de la producător la tine acasă, jaloanele fiind companiile care activează pe piaţă cu reuşitele, dar şi cu problemele lor, mai ales în situaţia actuală de criză şi a majorării preţurilor, precum şi cu soluţii de viitor.

Vrem să vorbim de trasabilitatea energiei până la consumator şi cum este format preţul în condiţiile în care în ultima perioadă informaţiile au fost distorsionate.

Evenimentul va aborda măsurile de limitare a efectelor creşterii preţurilor şi soluţii pentru asigurarea independenţei energetice (fixată ca obiectiv naţional în CSAT în 1 martie 2022), cum ar fi mărirea capacităţii de producţie, precum şi modificarea mixului energetic.

Printre temele propuse se vor număra subiecte de actualitate, dar şi recurente, cum ar fi: exploatarea gazelor din Marea Neagră, legea off-shore, investiţii în energie, Strategia energetică a României şi tranziţia energetică, la propunerea speakerilor şi a celor care vor participa la evenimentul nostru hibrid „Energy Road – Energie la tine acasă”, ediţia a V-a, televizat LIVE la Profit News TV şi transmis online de Agenţia de presă News.ro, care va difuza ştiri din dezbateri.

TEME DE DISCUȚIE

  • Strategia energetică a României. Strategii de dezvoltare ale companiilor din energie – revizuirea strategiilor în criză şi investiţii strategice.
  • Efectele războiului asupra pieţei europene de energie şi asupra României în special. Mărirea capacităţii de producere a energiei în România. Independenţa energetică.
  • Modificarea Legii offshore. Deblocarea exploatării gazelor din Marea Neagră. Importanţa gazelor naturale în tranziţia energetică şi ca alternativă la gazul rusesc.
  • Green Deal – Ce se modifică? Energia nucleară inclusă în tranziţia energetică – Finalizarea reactoarelor 3 şi 4 Cernavodă, retehnologizarea unităţii 1 şi introducerea unor tehnologii nucleare avansate – reactoarele nucleare modulare de mici dimensiuni.
  • Revizuirea strategiei de renunţare la cărbune în contextul războiului. Tranziţia energetică a companiilor bazate pe combustibili fosili.
  • Măsurile de limitare a creşterii preţurilor şi efectele lor asupra consumatorilor, companiilor şi pieţei. Ordonanţa privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale.
  • Liberalizare vs. Reglementare. Rolul ANRE în reglementarea pieţii.
  • Energia eoliană, solară, alternative la sursele convenţionale – modificarea legislaţiei (legea off-shore wind, alte modificări esenţiale) şi noi proiecte.
  • Tranziţia energetică conduce la descentralizare şi promovarea energiei regenerabile la nivelul consumatorilor.

Evenimentul transmis LIVE pe Profit News TV, pe www.news.ro şi pe pagina de Facebook News.ro

Data: 5 Mai 2022

Unde: LIVE pe Profit News TV, pe www.news.ro şi pe pagina de Facebook News.ro

Moderatori: Cristian Dimitriu – Partener Plurivox

10.00-10.05 – Discurs de deschidere Cristian Dimitriu – Partener Plurivox

10.05-12.00 – Dan Drăgan, Secretar de Stat, Ministerul Energiei

– Nagy-Bege Zoltan, Vicepreşedinte, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, ANRE

– Cătălin Niţă, Director Executiv, Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG)

– Radu Dudău, Director, Energy Policy Group (EPG)

– Teodor Chirica, Preşedinte, Consiliul de Administraţie, Nuclearelectrica

– Daniela Dărăban, Director Executiv, Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE)

– Ana Otilia Nuţu, Analist de Politici Publice în Energie, Expert Forum

– Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, Membru Directorat, Complex Energetic Oltenia

– Dumitru Chisăliţă, Preşedinte, Asociaţia Energia Inteligentă (AEI), expert în domeniul gazelor naturale

– Adrian Borotea, Vicepreşedinte, Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA)

– Martin Moise, Prim-vicepreşedinte, Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES)

Parteneri:

Parteneri media: